Викладач Волянська Ю. Я.провела Всеукраїнський тиждень права з 6 по 10 грудня 2021 року у Вищому професійному училищі 24 м. Заставна пройшов тиждень правових знань під назвою
" Закон та право для всіх єдині".
6 грудня пройшла виставка стін-газет на тему: "Права людини", де було визначено найкращі роботи навчальних груп.

7 грудня з метою визначення рівня обізнаності здобувачів освіти зі своїми правами, було проведено анкетування здобувачів освіти на тему: "Чи захищені Ваші права?"
8 грудня в актовій залі відбувся кінолекторій " Права людини та правозахисна діяльність в Україні'. Начальник відділу Заставнівське бюро правової допомоги, Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павельчук О.М., начальник Чернівецького РС 3 філії Державної установи "Центр пробації" у Чернівецькій області Шкоропада О.В., начальник сектору превенції відділення

поліції ЧРУП, капітан поліції Стащенко Ю.М. провели із здобувачами освіти 1 курсу бесіду на тему "Злочин можна попередити"
9 грудня Волянська Ю.Я. провела правову гру на тему: "Знай свої права дитино!", яка підвищела зацікавленість здобувачів освіти до вивчення предмету, дозволила сформувати правові почуття.
10 грудня відбулося нагородження здобувачів освіти за активну участь.








До Міжнародного Дня прав людини  провела челендж між викладачами та здобувачами освіти на тему «Права та обов’язки громадянин».

Челендж був проведений у дусі толерантності, дружби, миролюбності, доброти. Здобувачі  повторили знань про права людини в національному вимірі, про взаємозв'язок прав людини та громадянина.

https://www.youtube.com/watch?v=xSX9N7OqlIc




“Усім жінкам присвячується” 
до 8 березня

Ведучий 1:
        
Добрий день, шановна наша родино!
         Перший весняний місяць зібрав нас на чудове весняне свято - 8 Березня!
В жіночий день, у весняне свято
В день, коли весна в дорозі,
Дозвольте вас привітати
І посмішку принести.
Побажати квітів і щастя,
Побажати здоров'я, сил,
Щоб це свято жіночий
Тільки радість приносив.
Ведучий 2
         Нарешті настала весна – пора сонця, радості, квітів й надії. І якби там не було холодно, все ж весна, переступивши через снігові замети, озветься до нас радістю. Розтане сніг, відступлять морози, в серце постукає надія. Надія, що всі зимові негаразди, так як і зима, минуть, відлетять і світ оновиться.

Ведучий 1

         Один раз на рік наближається день, коли ми вимовляємо слово «жінка», розуміючи при цьому не прання, прибирання і приготування їжі, а квіти, свято і добрий настрій. І сьогодні ми з вами якраз напередодні такого дня, даруємо всім нашим жінкам
концерт, посмішки і любов.

Ведучий 2:
         Дорогі наші, жінки, дівчата, нехай хвилини нашого святкового концерту будуть для вас подарунком напередодні свята.

Ведучий 1:
          З днем весни шановних вчителів-філологів. Нехай ваше щастя буде схоже на правильно оформлене речення, а здоров’я буде без ком і крапок.

Ведучий 2:
         Зі святом жінки вітаємо вчителів фізичного виховання і Захисту Вітчизни. Нехай весна живе у вашому серці. Щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої.
 Шлемо найщиріші вітання вчителю математики. Щоб ваша життєва дорога складалася лише «+», щастя вам у квадраті, а здоров’я у кубі.

(Пісня «Красива весна» у виконанні Пастеркевич Богдани.)

Ведучий 1
         Найщиріші вітання із 8 Березня. Вітаємо учителів англійської та німецької мови. Нехай  ваші обличчя сяють, а у справах буде все ОК. Учителів історії та географії. Бажаємо, щоб на карті вашого життя було побільше нових відкриттів та перемог. У вчителів хімії і біології та фізики життя нехай нагадуватиме тільки хороше.

(Флешмоб )
Ведучий 2:
         З жіночим днем вітаємо психолога і соціального педагога  бажаємо залишатися такими. Нехай у ваших думка квітне весна.

Ведучий 1:
         Вітаємо зі святом 8 Березня викладачів спецдисиплін. Бажаємо щастя, здоров'я, тепла, нехай всі незгоди згорають до тла.
Ведучий 2:
         Вітаємо зі святом весни заступника директора з навчально-виховної роботи.
Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!
  1. Ведучий 1:
2.     У цей світлий і лагідний святковий день,  вітаємо старшого майстра, від усієї душі бажаємо Вам спокою, радості, добра і простого людського щастя. Будьте здорові, будьте щасливі, будьте коханими!
3.     У День 8 березня бажаємо нашим майстрам перукарям, щоб чоловіки завжди захоплювалися Вами, дарували квіти і говорили компліменти! Нехай Весна виконає всі Ваші бажання і подарує чудовий настрій! Щастя, здоров’я, успіхів і любові! З Міжнародним Жіночим Днем 8 Березня!
4.     Аби завжди в душі у майстрів кулінарної справи, горів вогонь кохання; І хай у цей весняний час Здійсняться всі бажання.
5.     Також наші чарівні секритарши В цей день хочемо побажати
Успіхів Вам, поменше авралів, щоб успіхи могли множити
себе, а душа не втомилася!
  1. Щоб у банку і в кишені були гривні і зелені.
    Щоб контроль і перевірки не відкрили до Вас хвіртки.
    Щоб в житті Вам було гірко лиш від доброї горілки.
    Щоб був успіх та зростання,
    були сили для кохання.
    Кредит з Дебітом танцює
Сальдо скаче гопака,
А бухгалтер сидить плаче
В нього сума не така!
Зі святом любі!!!

Ведучий 1:
         А також хочемо привітати всіх жінок, які працюють у навчальному закладі зі Святом весни та краси. Будьте завжди бажані, веселі, красиві. Щастя Вам, здоров’я та кохання.

(Пісня «Перше почуття» у виконанні Пастеркевич Богдан)
Ведучий 2: 
         Ми приходимо у цей світ завдяки Жінці, і все найсвітліше, що є у нашому житті, пов'язане з нею. Жіночі посмішки, слова підтримки і допомоги, дотик теплої долоні до щоки допомагають чоловікам боротися і перемагати. Без жінок усі багатства світу нічого не варті, бо Жінка в усі часи славилась своєю чарівною вродою, ніжністю, тендітністю. Скільки про неї написано і сказано! Сьогодні ми хочемо звернутися до цієї одвічної загадки природи і зрозуміти, яка вона, жінка-ідеал, яке її місце в суспільстві, на що здатна жінка.

Ведучий 1:
         Колись давно на славному Олімпі,
         Жили одні Боги-чоловіки,
         Так існували ще б вони довіку,
         Якби там не з’явилися жінки...
Сценка «На Олімпі»
(На сцені декорації Олімпу. Зевс миє підлогу. З’являється Гермес)
Гермес: - Я Гермес - вісник богів, вітаю тебе, о могутній Зевсе. А що це ти робиш? Ти ж бог, а працюєш,  як простолюдин?
Зевс: - Бог, Бог…  Та це  моя люба Гера відлучилася у салон краси. Бач, свято у неї… Та мало того, ще подарунок замовила -  крем заморський - «чорна перлина» називається. І де його шукати? Біда, тай годі... (миє далі). А ти не вештайся тут,  Гермесе, не заважай порядному чоловікові працювати.
Гермес: - Тобою керує жінка? Який же ти бог?
Зевс: - (витираючи піт з чола,  сідає) А знав би ти, який у Гери характер. З нею не посперечаєшся. Не зроблю всього, то вона не подивиться, що я бог. Як почне метати блискавиці з очей - спопелить до тла!
(З’являється Юпітер у фартусі та з качалкою в руці)
Юпітер: - Оце так маячня ця домашня робота! Жив собі, не тужив, і от зустрів Афіну і почалося: милий, помий посуд, милий, приготуй сніданок, милий, випери білизну,... годі з нас (скидає фартух). Знущаються, Зевсе, давай виженемо наших богинь на землю!
Гермес: - Ви що? Та чого ми варті без жінок? Вони такі ніжні, красиві, витончені.
Юпітер: - А ти не лізь! Добре тобі говорити,  ти ж іще не одружений!
(Суперечка між Гермесом і Юпітером)
Зевс: - Ну,  годі сперечатися! Я  - головний бог, і останнє слово за мною. Вигнати їх ми завжди встигнемо, краще подивимось у мій срібний піднос, як ставляться до жінки жителі землі? Чи жаліють їх? І що це за жіноче свято? Принеси, Гермесе, мій срібний піднос і золоте яблуко.
(Всі троє дивляться на піднос, по якому котиться золоте яблуко, Зевс, Юпітер і Гермес зникають.  Виходять ведучі.)

Ведучий 2: 
         Жінка! Скільки в цьому слові ніжності, мудрості, сили і доброти. В шані схиляємо голови перед тобою, жінко. В тобі поєдналося все прекрасне, добре, чисте. Адже жінка – кохана, дружина, хранителька сімейного щастя. Адже жінка прийшла в цей світ для любові.

Ведучий 1.
Притча про жінку
          Маленький хлопчик запитав маму: "Чому ти плачеш?"
         - Тому, що я жінка!
         - Я не розумію!
         Мама обійняла його і сказала:"Ти не зрозумієш цього ніколи".
         Тоді хлопчик запитав у батька: "Чому мама іноді плаче без причини?"
         "Усі жінки іноді плачуть без причини", - відповів батько.
         Згодом хлопчик виріс, але не припиняв дивуватись: "Чому жінки плачуть?"
         Нарешті він запитав у Бога...
         І Бог відповів: "Задумавши жінку, Я хотів, щоб вона була досконалою. Я дав їй плечі, такі сильні, щоб тримала цілий світ, і такі ніжні, щоб підтримувала дитячу голівку. Я дав їй дух, настільки сильний, щоб стерпіти будь-який біль. Я дав їй волю, настільки сильну, що вона йде вперед, коли інші падають. Вона піклується про хворих і втомлених,  не скаржачись. Я дав їй доброту - любити дітей за будь-яких обставин, навіть якщо вони кривдять її. Я зробив її з ребра чоловіка, щоб вона захищала його серце. Я дав їй мудрість зрозуміти, що хороший чоловік ніколи не завдасть їй болю навмисно, але іноді випробовуватиме її силу й рішучість стати поряд з ним без вагань. І нарешті, Я дав їй сльози. І дав право проливати їх, де і коли вона забажає. І тобі, сину Мій, треба зрозуміти, що краса жінки не в її одязі, зачісці чи манікюрі. Краса жінки в очах, які відчиняють двері до її серця, де живе любов".
                   ЗАПАМ'ЯТАЙ, ЯКЩО ТИ ЧОЛОВІК...
         Будь обережним - не дай жінці заплакати, тому що Господь рахує її сльози...
Жінка сотворена з ребра чоловіка, не з ноги, щоб бути приниженою, не з голови, щоб перевершувати, а з боку, щоб бути поруч із тобою, і бути рівною тобі. І з-під руки, щоб бути захищеною тобою. І зі сторони серця, щоб бути коханою...

Ведучий 2.
         Жінка – одвічна загадка природи. Її люблять і зневажать, обожнюють і затоптують у бруд. А все ж стають перед нею на коліна... Тому що все високе в людині - від жінки!Як же виникла жінка?

Ведучий 1.
(Легенда про жінку)
Якось прийшов Адам до Бога і каже:
- Усе у мене є, Боже, але чомусь сумно мені одному жити.
Задумався Бог і вирішив створити для нього жінку. Але з чого? Весь людський матеріал він використав для чоловіка. Після довгих роздумів узяв Всевишній кілька яскравих променів сонця, чарівне сяйво зір, задумливий смуток місяця, красу лебедя, грайливість кошеняти, граційність газелі, ласкаве тепло хутра, притягальну силу магніту. Змішав усе разом, а потім додав туди: впертість віслюка, в’їдливість мухи, зажерливість акули, ревнивість тигриці, сміливість пантери, кровожерливість п’явки, отруйність змії, дурман опіуму, безпощадність стихії. Ще раз усе це змішав, оформив фігуру жінки і вдихнув у неї життя. Цю жінку Бог передав чоловікові і промовив:
- Бери її такою, якою вона вийшла, і не намагайся її переробити, блаженствуй з нею усе життя і терпи муки від неї до самої смерті.

(Пісня «Грішна любов» у виконанні Пастеркевич Богдани)

Ведучий 2:
         Кмітлива, весела, ласкава, кохана, розумна, ніжна, вродлива, загадковою, жартівлива, приваблива. Недарма кажуть, що "Усі протилежності сходяться в серці жінки".
Ведучий 1:
         Жінка — це вічний біль і втіха. Кажуть, що чоловік стає на коліна тільки в трьох випадках: по-перше, щоб напитися із джерела, по-друге, щоб зірвати квітку для коханої, і по-третє, щоб уклонитися матері.
Ведучий 2:
          Велику роль у збереженні сім'ї відіграє жінка. Адже жінка не тільки берегиня роду, вона є душею сімейного вогнища.
Ведучий 1:
         Недаремно люди запримітили здавна і передали в прислів'ї
         Чоловік у домі голова, а жінка — душа.
         Жінка за три кути хату держить, а чоловік — за один.
         Сто чоловіків можуть створити табір, але лише одна жінка може створити дім.
         Жінка — це одвічний біль і одвічна втіха. Вона може перетворити життя на рай  чи на пекло.
Ведучий 2:
         А ви знаєте, що кожна жінка у себе вдома — директор і завгосп, начальник цеху харчування, завідувачка дитячого сектора
Ведучий 1:
         А ще - уповноважена з постачання, міністр освіти і фінансів, повар — кулінар, кваліфікована швачка, прачка, прибиральниця...
Ведучий 2:
         Жінки можуть усе! Але ким би не були вони, які б рекорди не встановлювали, вони завжди залишаються жінками.
Ведучий 1:
         Тому бажаємо  Вам завжди бути музами для своїх чоловіків, найкращими мамами для своїх дітей і просто  щасливими людьми.
(Вірш «Цінуйте жінку»)
Ведучий 2:
         Любі, дорогі наші жінки, прийміть від нас найщиріші вітання і найкращі побажання.

Ведучий 1:
         Бажаєм щастя і тепла,
         Весни, усмішок, сонця,
         Щоб доля світла увійшла
         До кожного віконця.
         Хай навкруги цвіте бузок,
         Та небо буде ясним;
         І щоб життя було в жінок
         Щасливим і прекрасним.
         Аби завжди в душі у вас
                   Горів вогонь кохання;
         І хай у цей весняний час
         Здійсняться всі бажання!

Ведучий 2:
         На цьому свято наше закінчується.
         Хай бог охороняє вас від злого,
         Хай світить і колосяться жита,
         Щоб були Ви щасливі і здорові,
         На многії, на многії літа.

Коментарі

  1. MGM Grand Casino & Resort (El Cortez) - MapyRO
    Find the best MGM Grand Casino & Resort (El Cortez) in El 아산 출장샵 Cortez. See 시흥 출장안마 1790 reviews, 1047 photos and 343 tips 영주 출장안마 from 946 visitors. Rating: 2.8 · 김해 출장안마 ‎160 동두천 출장마사지 votes

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Я класний керівник.

З досвіду роботи